Pressinformation

Här finner du nyheter och pressmeddelanden.

Estetiska injektionsrådet är en sammanslutning av fristående specialister inom plastikkirurgi och estetisk injicering och som innehar yrkeslegitimation som sjuksköterska, läkare eller tandläkare. 

Estetiska injektionsrådets målsättning är primärt att öka patientskerheten och värma för den enskilde patienten som genomgår eststiska injektionsbehandlingar - före, under och efter en behandling. 

Estetiska injektionsrådet är en ideell nonprofit-organisation där styrelsemedlemmarna arbetar idéellt utöver sina ordinarie arbeten.

INTERVJU I SVERIGES RADIO

11 september 2017

Idag kan vem som helst, utan medicinsk utbildning, slå upp en salong och injicera fillers. Flera utredningar har gjorts men sedan hamnat i papperskorgen. Det är också oklart vilka rättigheter patienten har om något går snett. Emelie hamnade på sjukhus med läppar fyllda med var efter att hon fått fillers på en skönhetssalong, läpparna var kraftigt uppsvullna.

Forskaren Carolina Lunde har i sin forskning frågat ungdomar om deras attityder till skönhetsingrepp, att vara attraktiv och lättare få jobb, är några av motiven för de som kan tänka sig att göra ingrepp.

I Studion medverkar också: Ulf Samuelsson, plastikkirurg, Lisa Van Duin, jurist vid Socialstyrelsen och Quetzala Blanco, journalist.

För att lyssna, klicka här.